joi, 21 octombrie 2010

Cavalerul Blondhard a decis să protesteze!


Al nostru cavaler Blondhard e depăşit de negurile pe care le trăieşte. Armura a ruginit demult, pieptarul e ros în coate iar în vârful spadei nu se găsesc decât facturi de întreţinere. Sângele acestora e mai roşu decât al păgânilor. Acum îşi petrece toată ziua măsurând din priviri cutiile de KFC care au ajuns să fie singurele lui trofee. Nu mai participă la turniruri, domniţele nu îl mai interesează. Stă plictisit cât e ziua de lungă şi ascultă o piese mai nouă, „I want to be a billionaire”, care se pare că a devenit hit. Nush de ce! Se imaginează astfel lângă Oprah povestind despre găuri de vierme şi despre formaţia de luptă în V... Acum poartă un coif făcut din pagini rupte din Ziarul Financiar şi pe post de halebardă foloseşte mătura pentru a schimba canalele la vechiul televizor alb-negru. Desideria l-a părăsit demult. Nu! Nu şi-a găsit pe altul! Doar a murit! Când trăia, îi aducea mustul dis de dimineaţă şi apoi se îmbălsăma în lapte de capră pentru a vesti o nouă zi plină de cuceriri. Îşi aminteşte des de ea. Mai degrabă îşi aduce aminte de henninul pe care aceasta îl purta şi care era ceva mai înalt decât turla bisericii. Când îl purta, ea îşi ţinea spatele drept iar el era încântat de forma de ulcior cu două toarte pe care corpul ei îl avea. Îi plăcea să-i vorbească din faţă. Întotdeauna, ca un cavaler demn ce era, se apleca în genunchi, îşi aşeza frumos cosmobilitatea bărbiei de astru, apoi, cu o mişcare lină, o mângâia ancestral pe falangă. Vroia parcă să o brodeze pe tapiţeria de la Bayeux!

Ce vremuri! Ce a ajuns al nostru cavaler Blondhard! Ce au ajuns ale lui cosiţe! Unde sunt acele vremuri în care, prin vizierele coifului, toată lumea părea normal de dreptunghiulară? Acum parcă toată lumea pare ieşită din piaţa Rasdaq, ca un indice de bursă glicemic. Nu mai are cu cine să se lupte pentru că nimeni nu mai vrea să se lupte cu el. Îi doare pe toţi în cot de vechea practică de purificare: post, veghe, spovedanie şi împărtăşanie. Noua practică de purificare îi să-ţi bagi orice în orice! Fără post, veghe, spovedanie şi împărtăşanie! Oricum sunt gropi peste tot...

S-a săturat! S-a săturat rău! Al nostru cavaler Blondhard s-a săturat rău de tot! Nu înţelege netu, telefonu, wi-fi-ul, Java şi câte şi mai câte. De-asta vrea să schimbe lumea şi să o aducă la ce a fost cândva! Dacă a fost cândva ceva. De-asta va face o petiţie pe Facebook. Se va numi: „Dacă vrei să protestezi, cine dracu te opreşte!”. Va fi un act normativ îndreptat împotriva:
- Porţiilor prea mici de vită cu ceapă iute de la Yummi Yang
- Căruţaşilor din trafic
- Fandosiţilor
- Fandosiţilor, încă o dată!
- Târgurilor de carieră
- Celor care spun „vă sunăm noi!”
- Pantalonilor strâmţi pe gambă
- Celor care poartă cizme vara
- Idioţilor
- Proştilor
- Idioţilor
- Idioţilor (se poate spune la nesfârşit...)
- Vânzătorilor de la Zara care sunt prea efeminaţi
- Muzicii proaste proaste proaste
- Programului de lucru
- Preşedintelui (spus la nesfârşit...)
- TVA-ului
- Zilei prea scurte
- Dormitului prea mult
- Expansiunii universului
- Mersului la ţară în weekend
- Alergiilor imaginate
- Scârţâitului de la uşi
- Troleelor care opresc la 20 m de staţie
- Proştilor care stau la semafor şi nu ştiu să apeşe pe buton
- Preţului prea mare la „Antipurici®” de pisici
- Play-listului de la Europa FM care e acelaşi de mii de ani
.
.
.

Cavalerul Blondhard s-a decis să protesteze pentru că s-a săturat de ceea ce îl înconjoară. Dacă vrei şi tu să protestezi, hmm..., by the way, nimic nu te opreşte!

2 comentarii:

Narcis spunea...

simt o imbunatatire in atitudinea ta!!! esti cumva pe fundul lacului??? Esti Tare Cavalere:)))

Gabi spunea...

mai este mult pana la fundul lacului!!!! acum doar incepem sa plonjam! :)))))

Trimiteți un comentariu