miercuri, 26 mai 2010

Aşteptarea nu mai are sens!



Trăim experienţa instantaneului!

Aici şi acum a devenit un imperativ necesar!

Nu e de ajuns că sunt fericit, că am ce îmi doresc, că nu am probleme medicale etc. Mai trebuie ca totul să se petreacă acum. Fără amânare, fără paranteze, fără prelungiri.

Totul trebuie comprimat. Timpul trebuie comprimat. Prezentul trebuie să devină absolut!

Aşteptarea nu-şi mai are sens. Altădată, fericirea era un sens al aşteptării, al drumului lung pe care trebuia să-l parcurgi. Acum fericirea s-a schimbat în clipă! Cu cât durează mai puţin cu atât e mai validă!

Totul devine pentru noi o urgenţă. Ne place să ne grăbim. Dar nu pentru a câştiga timp. Ci pentru a ne satisface nevoia de instantaneu. Cultul prezentului absolut. Încă o dată!

Noua condiţie temporală se impune ca o condiţie a existenţei proprii. Trebuie să prind nedeterminatul, să trăiesc nedeterminatul (prezentul) deoarece sunt înconjurat de ameninţări de tot felul, de incertitudini şi de riscuri! Aproape totul e susceptibil de a-mi alimenta sentimentele de nelinişte! Şi atunci trebuie să trăiesc, paradoxal, ceea ce nu simt! Adică prezentul!

Extazul clipei! Pentru că vrem să ne conservăm aici şi acum! Fac o poză, o văd, o transmit şi imediat o şterg din memoria aparatului, fără ca să o mai developez! Nedeterminatul îmi face bine! Ce fără de substanţă suntem!

Că am fost nu mai contează, că voi fi nu are sens!

6 comentarii:

realbadpisy spunea...

interesanta postare.

cora spunea...

de ce se intampla asta gabi?de ce ne-am schimbat toti atat de mult'?ce vrem de fapt?ma intreb si eu si nu pot raspunde....traim intr-o lume nebuna ,nebuna....ce sa schimbat?..oare nu este din cauza ca nu mai dam valoare nici unui lucru ...?????

Gabi spunea...

presupun ca ne-am schimbat fiindca e normal sa ne schimbam, sau tine de conditia noastra! ce vrem? vrem prea multe! asta denota si ca stim ceea ce vrem! pe de alta parte insa, chiar daca traim intr-o lume nebuna, nu stiu in ce masura lumea e nebuna, ori cum ne raportam noi la ea! iar raporul de valori dupa parerea mea, nu ca nu mai exista, ci s-a schimbat! Valoarea principala in acest moment este individul! Ne orientam inspre si numai inspre noi! lumea noastra suntem noi! E o lume in care celalalt si-a pierdut valenta deci si valoarea! lumea e nebuna pentru ca nu e cum vrem noi si daca ar fi normala noi nu am mai avea spatiu....! paradoxal!

raducu spunea...

mah fratica tu te plictisesti rau de tot!!!

wolfz spunea...

dap ai dreptate... seamana cu o lectie de viata

DDL spunea...

Gabi prezentul trebuie trait, eu cred ca totul are un sens, prezentul ne duce inspre viitor si depinde de cum il traim pentru al avea mai bun. Exista speranta
Tu spui multe lucruri adevarate, ar trebui sa fim mai putin egoisti pentu ca si eu vad acest lucru, totul se invarte in jurul nostru..eu! eu! eu! Mereu eu! Nimic nu mai are importanta decat noi din pacate.

Trimiteți un comentariu